Frits Stribos

Welkom op de website van Praktijk Stribos, specialist in autisme.

Praktijk Stribos is een onafhankelijke zelfstandig gevestigde praktijk voor Specialistische Geestelijke GezondheidsZorg (SGGZ). De praktijk is sinds 1988 gespecialiseerd in autisme en biedt hulp aan personen van 18 jaar en ouder.

Frits Stribos en autisme

In 1987 kwam ik als begeleider van een vakantiekamp voor autistische kinderen en jeugd voor het eerst ‘autisme’ tegen. Ik begreep er toen niet veel van; bijna niemand in Nederland overigens. Autisme bleek een intrigerend fenomeen en ik ben me erin gaan verdiepen.

Inmiddels heb ik zo’n 32 jaar ervaring met de diagnostiek en behandeling van kinderen, jeugdigen en volwassenen met een vorm van autisme.

Vaak is er naast autisme ook sprake van onder andere depressie of angst, stress, burn out en adhd.  In de praktijk zijn er dan vaak problemen op het gebied van sociale contacten, relaties, studie, werk en vrije tijd. Samenwerking is er daarom met praktijken en kleine organisaties voor psychiatrie, psychologie, vaktherapie, ambulante begeleiding, gezinsbegeleiding, studiebegeleiding.

Veel goede en betrouwbare informatie over autisme kun je vinden op de websites van Annelies Spek, die het Autisme Expertisecentrum heeft opgericht en leidt: www.anneliesspek.nl en www.autismeexpertise.nl.

Praktijkadressen:

  1. Prins Bernhardstraat 16 7651 ED Tubbergen. Dit is tevens het correspondentieadres.
  2. M.H. Tromplaan 9, 7511 JJ Enschede.

Frits Stribos is lid van:
NVP: Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie.
AKO: Autisme Kennisnetwerk Overijssel.

Wilt u zich aanmelden?
U kunt zich aanmelden door het formulier op onze aanmeldpagina in te vullen, of via de secretaresse Mw. Barelds.
+
Praktijk Stribos werkt samen met: